Hol esznek egészséges reggelit?
Kollégáink világszerte elárulták, milyen étellel kezdik a napot. Remek ötleteket kaptunk
Önnek fontos a reggeli? Nekem mindenképpen. Nincs is jobb egy ráérős, kiadós reggelinél. Imádom a hétvégi reggeleket, amikor a család, a barátok asztalhoz ülnek, amelyre kávé, friss gyümölcslé, zsemle, lekvár, tojás és sonka kerül. Mindezt egy tál gyümölcssalátával koronázzuk meg. Tökéletes!
– A reggeli fontos étkezés, mert az éjszakai alvás után a szervezet tápanyagkészleteit fel kell tölteni szénhidráttal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal – erősít meg vélekedésemben Claudia Thienel bonni táplálkozási szakértő.
De biztos, hogy a szervezetünknek éppen ezekre a tápanyagokra van szüksége? Amikor egy frankfurti szállodában tartott üzleti reggelin először ettem japán miszolevest tofuval, elgondolkoztam azon, hogy a különböző kultúrákban más-más választ adnak erre a kérdésre. Ezért megkérdeztem a kollégáimat, akik a Reader’s Digest szerkesztőségeiben dolgoznak öt kontinensen, ők mit fogyasztanak reggelire.
Claudia Thienel a Német Táplálkozási Társaság (DGE) ajánlásai alapján elemezte a kollégáim válaszait. Megállapításai alapján jól teszem például, ha követem finn kollégám, Ilkka példáját. – Az egészséges reggelihez hozzátartoznak a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, az alacsony zsírtartalmú tej, valamint a zöldségek és a gyümölcsök – hangsúlyozza szakértőnk. Jó étvágyat!
A folytatáshoz kattintson fent a kék nyílra!
Fotó: Ivansmuk
- Betűméret AAAA
- Nyomtatás
- Küldés e-mailben
Kapcsolódó képsorozatok



Hozzászólás