Horgas Eszter

Vajon milyen zenét hallgat a népszerű fuvolaművész, akinek karrierjét számtalan nagy sikerű koncert és lemezfelvétel fémjelzi?

Édesapja Horgas Béla költő, édesanyja Levendel Júlia író, így már gyermekkorában kapcsolatba került az irodalommal és a zenével.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott. 1987-től gyakori szereplő volt a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar felépésein.

1992-től tanszékvezetőként működik a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékén. 1993-ban megalapítja a Forrás Kamarazenei műhelyt, melynek Kurtág György és Rados Ferenc növendékei a tagjai.

2001-től kezdődően lát napvilágot CD-sorozata Horgas Eszter arcai címmel. Ugyanebben az évben Latin Fiesta címmel tart telt házas előadást két estén keresztül az Erkel Színházban.

2003-ban a Budapest Arénában lép fel Al Di Meola gitárossal, a Carmen előadását 10 ezer fő látja. Öt évvel később ismét Al Di Meolával lép színpadra, a „Carmen” folytatásaként elkészül az „Ő és Carmen”, mely CD-n is megjelenik, s hét két leforgása alatt platinalemezzé válik.

2009-ben elnyeri a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. (Forrás: Wikipédia)

Vote it up
404
Tetszett?Szavazzon rá!