Hot dog kifli

„Forró kutyát” sokféleképpen lehet készíteni, de ez mindegyikhez jó alapul szolgál

Hozzávalók 8 személyre
2,5 dl tej 1,2 dl víz 5,5 dkg vaj 30 dkg liszt 3 dkg porélesztő 2 evőkanál cukor 1,5 kiskanál só 2 db tojás

Elkészítés
1.
A tejet a vízzel és a vajjal együtt 50 °C-ra melegítjük. Elkeverünk 10 dkg lisztet az élesztővel, a cukorral és a sóval, és hozzáadjuk a tejes keveréket.

2. Hozzáadunk 1 tojást, majd négy részletben alaposan hozzákeverjük a maradék lisztet, és belisztezett felületen 8-10 perc alatt tésztává gyúrjuk.

3. Ezután a tésztát 16 egyenlő részre osztjuk, kiflivé formázzuk, majd belisztezett felületre téve letakarjuk, és meleg helyen 20-25 percig kelesztjük.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kiflik tetejét megkenjük az enyhén felvert maradék tojással, és a sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
22
Tetszett?Szavazzon rá!