IKEA-húsgombóc házilag

Az alábbi recept ismeretében akár otthon is elkészítheti a skandináv bútorlánc szédületesen finom vevőcsalogatóját

Az áruházi menü koronázatlan királya tagadhatatlanul a húsgombóc. A barna, nem agresszív szósz és az áfonyalekvár kombinációja sokakat megmozgat. Egyesek kilométereket hajlandók utazni a csalfa golyókért. Most már nem kell, ikeázzon otthon!

Hozzávalók a húsgombóchoz
1 vöröshagyma 4-5 evőkanál vaj 2 főtt burgonya 3 evőkanál zsemlemorzsa 25 dkg darált sertéshús 25 dkg darált marhahús 1 tojás 2-3 dl vízzel kevert tejszín (1:2 arányban) só, bors, egy csipet őrölt szegfűbors

A mártáshoz: 2,5 dl húsalaplé 2 babérlevél 0,5 dl tejszín őrölt fehér bors

Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál vajon megpirítjuk. A burgonyát áttörjük, és egy kevés vizet hozzáadva összekeverjük a zsemlemorzsával. Ezután hozzáadjuk a pirított hagymát és a többi hozzávalót (a maradék vaj kivételével), és alaposan összekeverjük. A masszából kézzel golyókat formázunk, és forró vajon kisütjük őket.

2. A mártáshoz az alaplét a babérlevéllel felforraljuk, és kb. 10 percig csak gyöngyöztetjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint borsozzuk, majd összeforraljuk. Tálaláskor a gombócok alá kanalazzuk, majd tetszés szerint vörösáfonya-szószt adunk mellé.
 

Levezetésként olvassa el egy férj humoros beszámolóját egy bútoráruházi látogatásról.

Vote it up
224
Tetszett?Szavazzon rá!