Illatos-omlós csirke

Ha szereti a kínai éttermek jellegzetes ínyencfalatát, otthon is elkészítheti, nem kell hozzá ugyanis ördöngösség

Egyetlen ponton akadhat el a munka: a hozzávalók között szereplő kínai ötfűszer-keveréknél. Ez csillagánizs, fahéj, szecsuáni bors, szegfűszeg és édeskömény egyenlő arányú keveréke. Kapható fűszerüzletekben (például itt) is, de akár frissen is összedarálhatja.

Hozzávalók
3 tojásfehérje 4 evőkanál kukoricakeményítő bors 50 dkg csirkemellfilé 1 evőkanál kínai ötfűszer-keverék olaj a sütéshez

Elkészítés
1. A tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk a keményítővel, majd sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd megforgatjuk a tojásos keverékben.

2. A csirkét forró olajban aranysárgára sütjük, majd a tetejét megszórjuk a fűszerkeverékkel, és csíkokra vágjuk.
 

Íme, pár további csirkemellből, illetve csirkecombból készült étel receptje! Ha pedig a kínai éttermekben szokásos rizsnél különlegesebb köretet szeretne választani hozzá, az lehet például tavaszi rizottó, de tudunk ajánlani számos más ínycsiklandó, értékes tápanyagokban gazdag köretet is.

Vote it up
346
Tetszett?Szavazzon rá!