Téli esték kellemes időtöltése lehet a fűszeres labdacsok készítése. A narancsokat különféle mintázatban díszítheti szegfűszeggel és más őrölt fűszerekkel.
A vastag, kezeletlen héjú narancs a legmegfelelőbb, mert sokáig megmarad benne a szegfűszeg, és az aromája is sokkal természetesebb és erőteljesebb.
Ajándékba is adható, illetve kiváló szobai légfrissítő vagy gardróbillatosító válhat belőle.
Elkészítés
1. A narancs héjára filctollal rajzoljon mintát. Hagyja száradni 5-10 percig. Ha előrajzolt minta nélkül is boldogul, kezdheti a 2. lépéssel.
2. Fogvájóval vagy tűvel szúrjon lyukat a narancs héjába, majd az előrajzolt mintát követve nyomja a lyukakba a szegfűszeget.
3. Keverjen össze egy edényben őrölt fahéjat, szerecsendiót és nősziromgyökértörzset. Görgesse meg a narancsokat a fűszeres keverékben, majd óvatosan csomagolja papírszalvétába és egy-két hétre állítsa meleg helyre, hadd érlelődjenek. Ezután helyezze a labdacsokat tálra vagy tányérra.
Otthonát másféleképpen is illatossá varázsolhatja. Kattintson, ha kíváncsi!
Hozzászólás