Ilyen a jó vérnyomásmérő

Felment a pumpája, mert mindenki másmilyen készüléket javasol? Segítünk eligazodni a boltokban kapható rengeteg termék közt

Pontosság
Lehetőleg hitelesített és kalibrált mérőt válasszon, amelynek pontossága legalább +/– 3 Hgmm (a legjobb nem professzionális eszközök pontossága +/– 2 Hgmm).

Felkaron
A normál méretű mandzsetta általában 22-24 cm és 30-32 cm közötti felkar kerületre illik, ettől eltérő karmérethez külön mandzsetta szükséges. (Egyes drágább típusok automatikus mandzsetta-illesztő funkcióval rendelkeznek.)

Csuklón
Egyszerűbb, gyorsabb, ám pontatlanabb. 50-55 éves kor felett nem is ajánlott az erek rugalmasságának csökkenése miatt. (A mérést szívmagasságban tartott csuklóval kell elvégezni, különben irreális eredményt kap!)

Higanyos/órás
Ezek a hagyományos készülékek kizárólag szakemberek számára ajánlottak, hiszen a mérés csak sztetoszkóp használatával és kellő gyakorlattal végezhető el.

Pumpás
A félautomata készüléket kézzel kell felpumpálni maximum 4-5 mp alatt, ezért legyengült, vagy nagyon idős emberek számára nem megfelelő.

Automata
A fejlettebb készülékek az alkalmazott Fuzzy Logic-szoftver segítségével érzékelik, hogy meddig kell a nyomást fokozniuk. Az egyszerűbbeken önnek kell előre beállítania a kívánt értéket a várható vérnyomás felett kb. 20-30 Hgmm-rel.

Dual automata
Szenzora és egy beépített mikrofon segítségével egyesíti az automata és a hagyományos orvosi készülék előnyeit, ezáltal a lehető legpontosabb mérési eredményeket szolgáltatja.

Adattárolás
A fejlett készülékek 80-100 mérést képesek tárolni, és a mérési adatokat igény szerint csoportosítani, rendezni, sőt, grafikusan is megjeleníteni, adatkábelen át számítógépen is. A családtagok adatai külön-külön kezelhetőek.

Vote it up
352
Tetszett?Szavazzon rá!