Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál mazsola • 60 dkg hosszú szemű rizs • 5 dkg vaj • 4 dkg fenyőmag • currypor vagy szójaszósz (ízlés szerint) • só
Elkészítés
1. A mazsolát 15-20 percre meleg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és konyhai törlőkendővel szárazra töröljük. A rizst puhára főzzük, majd leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a fenyőmagot, és 2-3 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és a mazsolát, és folyamatosan kevergetve10 percig főzzük.
3. Végül beletesszük a curryport vagy a szójaszószt, és alaposan elkeverjük. (Ha szójaszószt használunk, nem szükséges sózni.) Melegen tálaljuk.
Hihetetlenül sokoldalú a rizs, hiszen levestől köreten és főételen át desszertig bármiben bevethető. Ismerje meg további rizsételek receptjét!
Hozzászólás