Indiai rizs

A mazsola és fenyőmag ízvilága remekül felidézi ezt az egzotikus országot

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál mazsola 60 dkg hosszú szemű rizs 5 dkg vaj 4 dkg fenyőmag currypor vagy szójaszósz (ízlés szerint)

Elkészítés
1. A mazsolát 15-20 percre meleg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és konyhai törlőkendővel szárazra töröljük. A rizst puhára főzzük, majd leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.

2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a fenyőmagot, és 2-3 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és a mazsolát, és folyamatosan kevergetve10 percig főzzük.

3. Végül beletesszük a curryport vagy a szójaszószt, és alaposan elkeverjük. (Ha szójaszószt használunk, nem szükséges sózni.) Melegen tálaljuk.
 

Hihetetlenül sokoldalú a rizs, hiszen levestől köreten és főételen át desszertig bármiben bevethető. Ismerje meg további rizsételek receptjét!

Vote it up
274
Tetszett?Szavazzon rá!