Ingyenes programok hétvégére

Retteg, hogy mit fognak csinálni a gyerekekkel két teljes napig? Íme, pár ingyenes vagy nagyon olcsó ötlet

Szombat reggel talán még nem unatkoznak, de tíztől biztosan programokat követelnek majd a lurkók. Ezért találja már ki előre a hétvégi programot, így nem érheti kellemetlen meglepetés.

Készítsenek családi kéznyomatokat
Egy nagy feszített vászonra vagy kartonpapírra mindenki nyomdázza rá a családból a befestett tenyerét, vagy akár a talpát is. A vízfesték bőrre nem ártalmas, és egy alapos kézmosás után a festék eltűnik. A képre mindenképpen írják rá a neveket és a dátumot.

Ültessenek közösen fűszernövényeket
Akár a kiürült tejfölös, joghurtos dobozokat is használhatják, így gyermekét az újrahasznosításra ösztönzi. Nevelgessék közösen a fűszereket, majd használják a családi főzések alkalmával. További segítség kell? Így legyen saját fűszerkertje!

Interjúvolják meg a nagyszülőket
Vagy a család barátait, Milyen volt az élet, amikor gyerek voltál? címmel! Nézzenek közösen régi fényképeket, keressenek elő régi gyerekjátékokat a padlásról vagy nézzenek róla képeket az interneten.

Menjenek könyvtárba a gyerekekkel
Keressék meg a legközelebbi gyerekkönyvtárat, iratkozzanak be, legfeljebb 500 forint a gyermek-diák olvasójegy egy évre. Hétvégén gyakran szerveznek felolvasó programokat, mesedélutánokat, melyek a tagok számára ingyenesek. Kölcsönözzék ki azt a könyvet, amit gyermeke szeretne, ebből olvasson neki esténként.

Készítsenek öltöztető babát
Rajzoljanak kartonra babát, majd ruhákat. Fessék ki, színezzék, készítsenek teljes téli és nyári ruhatárat a babáknak. Nem csak kislányoknak érdekes program, az alkotást szerető fiúk is örömmel készítenek majd papír ingecskéket, csíkos sapkákat.

Menjenek el egy közeli gazdaságba
Keressen egy közeli gazdaságot, ahol gyermeke testközelből megismerheti a falusi állatokat, a gazdaság életét. Mindenképpen telefonáljon a látogatás előtt, hogy biztosan fogadják önöket. Ha szerencsések, helyi termékeket is vásárolhatnak a gazdától, lekvárokat, esetleg sajtokat, házi tejet, tojást. Gyermeke biztosan simogathat eddig talán ismeretlen állatokat, lovat, kecskét, szarvasmarhát.

Játszanak otthon cukrászdásat
A lakás egyik szobájában helyezzenek el egy kis asztalt székekkel, szépen terítsenek meg. Egyikük legyen a pincér, és játszanak cukrászdásat, rendeljenek, szervírozzanak, és játékból fizessenek. Ha sok aprósüteménnyel készül a programra, akkor mindenki kipróbálhatja a pincér és a vendég szerepét is.

Rendezzenek szánkóversenyt
Lehet, hogy a felnőttek már a tavasz után sóvárognak, de a gyereknek biztosan nagy öröm, ha együtt csúszik a család egy közeli dombon. Szervezzenek lesiklóbajnokságot. Jelöljék ki a távokat, a versenyző párokat, akár egy hivatalos megmérettetésen. Semmiképpen ne feledkezzenek meg a díjakról sem!

Vote it up
359
Tetszett?Szavazzon rá!