Isler

Bad Ischl fürdőváros a születtési helye, ezért aki pedáns, így is írhatja: ischler vagy ishler

Hasonló receptek

Hozzávalók 4-6 darabhoz
28 dkg liszt 14 dkg cukor 28 dkg vaj 12 dkg őrölt dió 0,5 kiskanál fahéj 0,5 db citrom reszelt héja 12 dkg málnalekvár

A mázhoz: 3 dkg vaj 7 dkg méz 1 kiskanál vaníliakivonat 8 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, a dióval, a fahéjjal és a citromhéjjal. A tésztából labdát formázunk, és műanyag fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A hűtőből kivéve 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és 6 cm-es szaggatóval karikákat vágunk belőle.

3. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A karikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűltek, málnalekvárral kettesével összeragasztjuk őket.

4. A mázhoz a vajat a mézzel, a vaníliával és az apró darabokra tört csokoládéval lassú tűzön felolvasztjuk.

5. Amikor már kissé kihűlt, de még folyós állagú, meglocsoljuk vele a lekváros korongok tetejét.

Vote it up
100
Tetszett?Szavazzon rá!