Játékok autós utazásra

Íme néhány ötlet, amely segít abban, hogy már a családi program helyszínére utazva is jól szórakozzanak a gyerekek

Állatbarkochba
Valaki gondol egy állatra, a többiek pedig kérdéseket tesznek fel neki, s az azokra adott „igen” és „nem” válaszok alapján próbálják kitalálni, miről van szó.

Szólánc
Klasszikus autós játék, amelyben mindig az előző kifejezés utolsó betűjével kell új szót kitalálni. A játék nehezíthető azzal, hogy csak bizonyos kategóriájú fogalmakat (nevek, állatok stb.) szabad mondani.

Fekete-fehér, igen-nem
Az egyik játékos kérdéseket tesz fel a többinek, akik bármit válaszolhatnak, csak a „fekete,” a „fehér,” az „igen” és a „nem” szavakat nem ejthetik ki. Aki kimondja a négy szó valamelyikét, az kiesik, a kérdező pedig a következő személlyel folytatja a játékot. Aki legtovább bennmarad a játékban, az a győztes.

„Májas hurka”
Egyvalakit kiválasztanak, s neki kell válaszolnia a többiek kérdéseire, de kizárólag azt mondhatja: „májas hurka”. A kérdéseket úgy kell megválasztani, hogy a „májas hurka” felelet mulatságos legyen, s az érintett személy elnevesse magát. Ha ez megtörténik, az addigi kérdezőből lesz a válaszoló.

Helységnevek
Ez a játék csak akkor jó szórakozás, ha olyan úton autóznak, ahol viszonylag gyakran látnak helységneveket. Előre határozzák meg, hogy milyen helységnevekre „vadásznak”. Például azokra, amelyekben szerepel egy név vagy egy meghatározott betű. Aki először észreveszi a társaságból, hogy egy ilyen település mellett haladtak el, az kap 1 pontot. Az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti össze.
 

Ismerjen meg további hasonló játékötleteket!

Vote it up
367
Tetszett?Szavazzon rá!