Jégkrém csak felnőtteknek

Ismer olyat, aki nem szereti a jégkrémet? Ám ha feldobja egy kis nemes borral, az illető ellenállása is biztos megtörik

Hasonló receptek

Emlékszik még rá, hogy gyerekkorában milyen vidáman nyalta a fagyasztóból frissen kikapott jégkrémet? A boldogság most ismét az öné lehet, de ezúttal csak akkor, ha már elmúlt 18 éves. Dobja fel borral ezt az ínyencséget!

Pinot Noir-szeder jégkrém
Frissítő, gyümölcsös, és kellemesen csípős, mint maga a bor – mégsem túlzottan erős

Hozzávalók 10 darabhoz
115 g sötét színű bio nádcukor 1,25 dl víz 680 g friss, érett szeder 2,5 dl Pinot Noir

Elkészítés
1.
Egy edényben keverjük össze a cukrot és a vizet. Alacsony lángon, kevergetve főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

2. Öblítsük le a szedret és szárítsuk meg. Finoman dolgozzuk el turmixgéppel, vagy nyomkodjuk szét villával.

3. Adjunk a szederhez 170 g-ot a kihűlt cukorszirupból és 1,85 dl-t a Pinot Noir-ból, majd kóstoljuk meg. Az édes, enyhén savas szeder kiemeli a bor természetes gyümölcsös jegyeit. Ha erősebb Pinot Noir-ízre vágyunk, keverjük hozzá a maradékot is.

4. Öntsük ki formákba, szúrjunk mindegyikbe pálcikát, és fagyasszuk keményre (körülbelül 4-6 óra alatt).

5. Vegyük ki a formákból, és vagy kínáljuk azonnal, vagy tároljuk műanyag zacskóba csavarva a mélyhűtőben.

Sauvignon Blanc-őszibarack-vanília jégkrém
Finom, könnyű, friss ízével olyan, mintha fehérboros sangria lenne a pálcikán

Hozzávalók
115 g sötét színű bio nádcukor 1,25 dl víz egy 2-3 cm-es vaníliadarab, hosszában felvágva 3-4 nagy méretű, (túl)érett sárga húsú őszibarack (kb. 800 g) 2,5 dl Sauvignon Blanc

Elkészítés
1.
Egy edényben keverjük össze a cukrot és a vizet. Alacsony lángon, kevergetve főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

2. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát és áztassuk 15 percig. Ezután vegyük ki a vaníliarudat, és várjuk meg, amíg a szirup teljesen kihűl.

3. Mossuk meg és szárogassuk le az őszibarackokat. Hámozókéssel vágjuk le a magról. Mixerrel vagy villával óvatosan pépesítsük össze úgy, hogy kissé darabos maradjon. A végeredmény nagyjából 4,8 dl lesz.

4. Az őszibarackpürét keverjük el alaposan a kihűlt vaníliasziruppal és 2-2,5 dl borral.

5. Öntsük ki formákba, szúrjunk beléjük pálcikát, és fagyasszuk keményre (körülbelül 4-6 óra alatt).

6. Vegyük ki a formákból, és vagy kínáljuk azonnal, vagy tároljuk műanyag zacskóban a mélyhűtőben.

Vote it up
325
Tetszett?Szavazzon rá!