Jó-e a fa vágódeszka?

A háziasszonyok többsége ilyet használ, azonban sokan nem tudják, hogy akadnak hátulütői. Lássuk, melyek ezek

Stuart McNeil, a brit Élelmiszer-higiéniai és Konyhatechnikai Társulat szakértője eloszlatja a fa vágódeszka körüli tévhiedelmeket.

Nem higiénikus: téves
Feltéve, hogy használat után mosogatószerrel elmossák, tiszta vízzel leöblítik, és élelmiszerekhez engedélyezett fertőtlenítővel befújják. És betartják a hármas szabályt: egy külön deszka a nyers élelmiszerhez, egy a főtthöz és egy a salátához.

Természetes fertőtlenítőket tartalmaz: téves
Bár a nyers fában akadnak efféle összetevők, a használat során hamar kimosódnak.

Nem való mosogatógépbe: igaz
Az olcsóbb, puhább deszkák a mosogatógépben megvetemedhetnek, elrepedhetnek. Keressen mosogatógépben tisztítható gyártmányokat.

A keményfa jobb: igaz
Ellenállóbb, ennélfogva tartósabb, mint a puhafa.

Vég nélkül használható: téves
Amint a felülete erősen elkopik, szilánkok válhatnak le, amelyek az ételt szennyezik, és a vágásokban baktériumok telepedhetnek meg.

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!