Jó ötlet, kár, hogy nem jött be

Ismeri azt a szörnyű érzést, amikor a tökéletesnek hitt terv kártyavárként omlik össze? „Hőseink” igen

Kapcsolódó cikkek

Jó ötlet…
A madárrajongók nagy örömére a természetvédők visszatelepítették a fehér farkú rétisasokat Kelet-Skóciába, ahonnan már kétszáz éve eltűntek. Megóvásuk érdekében e ragadozó madarak felkerültek a védett fajok listájára.

Kár, hogy nem jött be. Ezek a védett sasok most szabadon támadhatnak rá állatra, emberre egyaránt, amit élvezettel – és úgy tűnik, elég hatékonyan – meg is tesznek.
Forrás: telegraph.co.uk

Jó ötlet…
Amikor Lorean Simmons ügyetlenségből kizárta magát pittsburghi otthonából, az asszony a hivatalos szervekhez fordult segítségért.

Kár, hogy nem jött be. De előtte még felgyújtotta a házát, aztán tárcsázta a segélyhívó számot, hogy a tűzoltók oltsák el a tüzet és nyissák ki az ajtót. Ők meg is érkeztek, csakhogy velük együtt a rendőrök is, akik pedig gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg őt.
Forrás: wtae.com

Jó ötlet…
A fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését elősegítendő egy angliai börtönben felnőttoktatási kurzusokat indítottak a rabok számára.

Kár, hogy nem jött be. Egy Nicholas Webber nevű rab az informatikai tanfolyamon töltött időt arra használta, hogy feltörje a börtön számítógépes rendszerét. Hogy eredetileg miért ítélték el Webbert? Hát hackelésért.
Forrás: cnet.com

Jó ötlet…
Egy White Rock-i férfi annyira belehabarodott szíve hölgyébe, hogy egy teljes hétvégét akart eltölteni vele édes kettesben.

Kár, hogy nem jött be. A felesége rájött. Miután hites ura minden holmiját kiszórta az udvarra, meghirdetett a neten egy „Hazug-csaló-vásárt”, és közölte: „Ki akarom üríteni a házat, mire a férjem hétfőn hazaér”. Az elkótyavetyélendő tárgyak listáján szerepelt a férfi kedvenc piros bőr tévéfotelja és „egy csomó szerszám, amelyekről persze azt sem tudja, hogyan kell használni”.
Forrás: theprovince.com

Jó ötlet…
Az állatkertben unalmas az élet. Így hát a sevillai állatkert fenntartói, hogy kicsit feldobják Gina névre hallgató csimpánzuk szürke hétköznapjait, beszereltek egy tévékészüléket a ketrecébe, majd megtanították a távirányító használatára. A majom gyorsan rákapott.

Kár, hogy nem jött be. Miközben Gina a csatornákat váltogatta, felfedezte a pornóadót, s azóta teljesen a rabjává vált.
Forrás: gawker.com

Jó ötlet…
Peter Froehlich professzor a számítógép-programozási kurzusán bejelentette: a záróvizsgán relatív pontozást fog alkalmazni. A legjobb teljesítményt elérő hallgató száz százalékot kap, s ő ehhez viszonyítva számítja ki a többiek eredményét.

Kár, hogy nem jött be. A záróvizsgán egyetlen diák sem jelent meg, így valamennyien nulla százalékot értek el, vagyis ez lett a leggyöngébb és a legjobb teljesítmény is az évfolyamon – tehát mindenki jeles osztályzatot kapott.
Forrás: freakonomics.com

Jó ötlet…
Roxanne Rubint, egy Las Vegas-i kaszinó alkalmazottját felbosszantotta, hogy az emberek nem veszik komolyan a választási csalásokat. Be akarta bizonyítani, hogy ez valós probléma.

Kár, hogy nem jött be. Rajtakapták, amikor megpróbált másodszor is szavazni, ezért választási csalás kísérletének vádjával letartóztatták.
Forrás: huffingtonpost.com

Jó ötlet…
A „Vidd magaddal a gyereket dolgozni egy napra” régi hagyomány az USA-ban és Kanadában. A lényege az, hogy míg a gyerekek a szüleiket figyelik szakmájuk gyakorlása közben, benyomásokat szerezhetnek az üzleti világról. Az egyik apukának is ez járhatott az eszében, amikor elvitte magával a kisfiát a munkába.

Kár, hogy nem jött be. A munka történetesen egy kisállat-kiállítás kirablása volt. Nem sokkal az után, hogy végzett, elkapták. Részben azért, mert a tetthelyen felejtette … a kisfiát.
Forrás: WISN-TV

Jó ötlet…
A márka védelme érdekében a Google arra kérte a Svéd Nyelvtudományi Tanácsot, hogy ne adja áldását egy új svéd szóra, az ogooglebarra, amelynek jelentése: guglizhatatlan. A cég érvelése szerint a kifejezés arra utal, hogy valami egyetlen internetes keresőn sem található meg – nem csak a Google-on –, s ezért a márkanév használata jogtalan. A tanács vonakodva ugyan, de beleegyezett, hogy nem fogja népszerűsíteni az új szó használatát.

Kár, hogy nem jött be. Az ügyet övező nagy publicitás és rossz sajtóvisszhang következtében a svédek elözönlötték az internetet, hogy rákeressenek az ogooglebar szóra.
Forrás: pcmag.com

Jó ötlet…
Christopher Lowcockot házi őrizetben tartották Angliában kábítószerrel és fegyverrel kapcsolatos vádak miatt. Annak biztosítására, nehogy elhagyhassa lakhelyét, a rendőrség elektronikus nyomkövetőt csatolt a lábára.

Kár, hogy nem jött be. A rendőrök Lowcock műlábára szerelték a nyomkövetőt, amelyet a férfi könnyűszerrel lecsatolt, amikor bement a városba szórakozni.
Forrás: BBC

Jó ötlet…
A jó ideje szerény teljesítményt nyújtó Houston Astros baseballklub azzal akarta kifejezni háláját és elismerését kitartó rajongói táborának, hogy az előző szezonban meghívta szurkolóit a stadionba egy kora reggeli kötetlen találkozóra a csapat korábbi sztárjaival, Jose Cruzzal és Joe Niekróval.

Kár, hogy nem jött be. Joe Niekro nem tudott részt venni az eseményen, mert haláleset történt a családjában. A sajátja. Még 2006-ban.
Forrás: Sports Illustrated

Jó ötlet…
Tizenöt hónapi bujkálás és lelki tusa után egy gyilkossággal gyanúsított svéd úriember elhatározta, hogy feladja magát a rendőrségen.

Kár, hogy nem jött be. Amikor nem sokkal este hat után megérkezett a rendőrőrsre, elküldték, mondván, már zárva vannak. – Még hogy zárva vannak! – háborodott fel a férfi. – Én egy gyilkosság gyanúsítottja vagyok! Maguk akarnak mindenáron elkapni! – Annyira talán mégsem: a zsaruk ugyanis udvariasan elirányították egy másik kapitányságra, ahol a kollégák majd biztos boldogan letartóztatják.
Forrás: thelocal.sew

Vote it up
300
Tetszett?Szavazzon rá!