Jó nyomon jár a Kia?

Tényleg magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a cég, hogy lépést tartson a japán és európai konkurenciával?

Az a nagy kérdés, hogy vajon Peter Schreyer volt VW-s formatervezővel a fedélzeten a német minőségből is átragad valami a Rióra?

Ami tetszik
Úgy tűnik, a Rio olyan kocsi, amelyik mindenkinek tetszik. Ha nem is lélegzetelállító, de kívül-belül kellemesen korszerű a dizájnja. Hátsó tere tágas, és extrák széles választékával kapható.

...és ami nem
A gazdaságos dízelváltozatnak kitűnő a fogyasztása, ám a gyár által megadottnál jóval magasabb. Az apró motornak nehezére esik, hogy tartsa az iramot.

Tehát?
Viszonylag magas fogyasztásától (4,9 l/100 km) eltekintve kellemes meglepetéseket szerzett nekünk a Rio. Kicsi motorja a három henger dacára szép egyenletesen jár. A belső tér is sokat nyújt a kocsi kategóriájához képest. Nem vitás tehát, hogy érzékelhető a német minőség, de a német árcédula is.

Alternatívák
Virgonc verda A Citroën huncut kis DS3-asa szinte elfeledteti az emberrel a „rendes” C3-ast. 2009-ben került forgalomba, és a C3-ashoz hasonlóan kapható gazdaságos e-HDi kivitelben. Négyhengeres, 1,6 literes dízelmotorja 90 LE-t tud. Ez az üdítő autó egyszerűen kell.

Spanyol temperamentum? A Seat Ibiza kemény vetélytárs, de energiatakarékos változatának motorja nem felel meg az elvárásoknak. Sok konkurens bizony ezt jobban megoldja. Ám ez a háromhengeres, 1,2 literes dízelmotor gazdaságos.
 

Nézze meg a Kia Rio 1.1 CRDi tesztjéről készült filmet!

Vote it up
367
Tetszett?Szavazzon rá!