Jószívű vendégek, gyertek!

Ismerje meg az önkiszolgálás mestereit: egy ajtónyitogató sirályt, egy tejtolvaj kutyust és egy mancsmosó cicust

Kapcsolódó cikkek

Egy találékony sirály egy benzinkút kávézójában vert tanyát a dél-ausztráliai Port Wakefieldben. Cedric, ahogy az alkalmazottak elnevezték, rájött, hogyan lehet kinyitni a kávézó automatikus ajtaját, amit abban a reményben tesz, hogy a távozó vendégektől kap némi harapnivalót.

Reggel megvárja, hogy az alkalmazottak kinyissák az ajtót, aztán oldalazva lépegetve egész nap működteti az ajtó érzékelőit.

Ha kicsi a forgalom, addig nézi kitartóan a burgerüket vagy süteményüket fogyasztó vendégeket, amíg végül azok beadják a derekukat és odavetik neki az ételük maradékát.

A jól táplált Cedric immár dagi madár lett, de a túlsúlyának megvan az az előnye, hogy könnyebben tartja nyitva az érzékelős ajtót. Ha az ajtó készül becsukódni, rögtön automatikus kacsázó üzemmódra vált, és ismét működésbe hozza.

Cedric olyannyira kitanulta a napi rutint, hogy megismeri az alkalmazottak kocsiját, tudja, ki hová parkol és hogy reggelente mikor nyitják ki az automatikus ajtót.

Érdemes megállni a kávézónál, és megfigyelni, mit művel.
Robin Beer

Tejre fel!
Amikor reggelente házhoz szállították a tejet, egyszer észrevettem, hogy lyukak vannak az alufólia kupakon, s a tej tetején lévő tejszínrétegből hiányzik.

Megoldódott a rejtély, amikor tetten értük Woodhouse-t, labrador-keverék kutyánkat, amint a lejtős gyepen megtámasztva a tejesüveget, lakmározik belőle. Aztán felhívott egy szomszédunk. – Csodálom a kutyájuk leleményességét, de én már kifogytam az ötletekből – mondta. – Tárolódobozt készítettem a tejesüvegnek, de azt is kinyitotta. Pánttal zártam le a dobozt, azzal is elbánt!

Attól fogva Woodhouse-t a házban tartottuk, amíg az összes tej biztonságos helyre került.
Daphne Jaaback

Fő a tisztaság
Amikor a lányunk elutazik, a macskája, Brutus, nálunk lakik. Napközben szabadon járhat-kelhet a házban, de éjszakára bezárjuk a fürdőszobába.

Újságpapírt terítek a padlóra, oda, ahová az evő- és ivótálkáját teszem, meg az alomtálcája alá is.

Nem értettem, miért nedves, gyűrött és szakadt a papír mindig az evő- és ivótálkája alatt. Ezért meglestem Brutust. Miután használta az alomtálcát, belemártotta a mancsát az ivóvizébe, lerázogatta, és megtörölte az újságpapírban. Ugyanezt megcsinálta a másik mancsával, majd az arcát törölte meg. Ezek után békésen szunyókált a száraz mosdóban.
Gabrielle Cavanagh

Vote it up
88
Tetszett?Szavazzon rá!