Jalapeñós hamburger

Remek páros! Egymásra találtak, mint a népmesében, de ez a mese hamar véget ér, mert hamar elfogyasztjuk őket

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
12 szelet bacon 6 db hamburgerzsemle zöldsaláta 6 szelet cheddar sajt 2 db paradicsom 1 db lila hagyma

A húspogácsához: 70 dkg darált marhahús 1 db vöröshagyma (apróra vágva) 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem 1,5 evőkanál Worcester-szósz 1 evőkanál apróra vágott jalapeño paprika 1 kiskanál só 1 kiskanál frissen őrölt bors 0,25 kiskanál Cayenne-bors

A szószhoz: 2 dl majonéz 2 dl tejföl 3 evőkanál frissen aprított koriander 6 evőkanál lime-lé 4 db újhagyma (apróra vágva) 0,5 kiskanál Cayenne-bors só, bors

Elkészítés
1.
A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A húspogácsához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszából 6 darab húspogácsát formázunk, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

3. A bacont aranybarnára pirítjuk, majd papírtörlővel leitatjuk. A visszamaradt zsiradékon a félbevágott zsemlék vágott felét aranybarnára pirítjuk, majd minden másodikra salátaleveleket helyezünk, és rákanalazunk a szószból.

4. A húspogácsákat ízlés szerint átsütjük. (Ha teljesen át szeretnénk sütni, oldalanként legalább 5 percet kell számolni.) A serpenyőt melegen tartjuk.

5. A még forró húspogácsákat a salátalevelekre helyezzük, és azonnal rájuk tesszük a sajtszeleteket, hogy megolvadjanak.

6. A karikára vágott paradicsomot és lila hagymát a serpenyőben néhány percig pirítjuk, majd a sajtszeletek tetejére helyezzük, elrendezzük közöttük a bacont is, és a zsemlék tetejével lezárjuk a hamburgereket.

Vote it up
44
Tetszett?Szavazzon rá!