Jobb étel, jobb élet

Nem könnyű a bevásárlás, ha az ember lánya egészségmániás, hiszen amit tanácsos fogyasztani, annál vannak sokkal jobb falatok is

Kapcsolódó cikkek

A szupermarketbe mindig két listával megyek: egy a kezemben a vásárolnivalókról, a másik a fejemben a vitamindús termékekről. A narancs C-vitaminja energiával tölt fel, a sárgarépában az A-vitamin jót tesz a szemnek, a csokiban a magnézium nyugtatja az idegeket, a tejtermékekben a kalcium a csontoknak kell, a lekvárban meg nincs semmi különös, csak finom...

Régen csak behajigáltuk a dolgokat a bevásárlókocsiba, ma gondosan körbejárunk egészséges élelem után kutatva. Nem csupán jól akarunk lakni, de fittebbek, energikusabbak, karcsúbbak, csinosabbak szeretnénk lenni.

Szeretek egyedül bevásárolni. A gyerekek, akik kórusban gajdolják, hogy „Anyu, vegyél egy kis kekszet!”, a férjem, aki folyton nyaggat, hogy „Menjünk már!”, megakadályozzák, hogy a kalóriákra, zsírokra, szénhidrátokra és főleg az INBÉ-re, az irányadó napi beviteli értékre koncentráljak.

Egyébként mi történik, ha valaki nem megfelelő mennyiségű kalciumot fogyaszt? Lehet a kalciumot túladagolni?

Minden összekuszálódott. Az embernek állandóan döntenie kell a reklámokban hallottak (emésztést segítő joghurtok, karcsúsító gabonapelyhek) és a személyes preferenciái (nugátkrém) között.

Kimerülten térünk haza, szatyrunk tele „könnyű” termékekkel, amelyektől majd’ leszakad a karunk, s akkor döbbenünk rá, hogy elfelejtettük a legfontosabbat: venni valamit vacsorára.

Vote it up
253
Tetszett?Szavazzon rá!