Joghurtos pite

Valósággal megbizserget a rózsaborsos narancsmártás! Apropó, tudja, miféle tréfás fűszer az a rózsabors?

Hasonló receptek

A rózsabors a perui borsfa termése. Rendszertanilag nem rokona a borsnak, és fűszerként nem is érdemes bors helyett használni, mivel azt nem pótolja, a rózsapiros szemek íze ugyanis nagyon gyenge. Rózsaborssal elsősorban díszítik az ételeket: a szárított bogyókat összekeverik egyéb borsfajtákkal, és átlátszó borsőrlőben ékítik velük az asztalt. (Forrás: Wikipédia)

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg porcukor 1 evőkanál kakaópor tojás 5 dl joghurt tojásfehérje 4 evőkanál keményítő 1 db citrom 15 dkg cukor 1 db narancs rózsabors, ízlés szerint

Elkészítés
1. A lisztet, a vajat és a porcukrot a kakaóporral és az egész tojással tésztává gyúrjuk, kibélelünk vele egy sütőformát, és 180 °C-os sütőben 10-12 percig elősütjük.

2. A joghurtot elkeverjük 5 tojásfehérjével, 2 evőkanál keményítővel, a citrom lereszelt héjával és 10 dkg cukorral, majd az elősütött tésztára öntjük, és 140 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt „remegősre” sütjük.

3. A narancs levét és lereszelt héját összeforraljuk a citrom levével és 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg 1 dl hideg vízzel elkevert maradék keményítőt, és besűrítjük. Miután lehűlt, belekeverjük az enyhén összezúzott rózsaborsot, és tálaláskor a pitére kanalazzuk.

Vote it up
329
Tetszett?Szavazzon rá!