Joghurtos „réparetek” saláta

Ősszel sem lehetetlen tavaszias ízeket csempészni az asztalra

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál szőlőmagolaj (vagy étolaj) 10 dkg dió 2 kiskanál cukor só, frissen őrölt bors 50 dkg sárgarépa 6 retek 2 újhagyma

Az öntethez: 1,2 dl görög joghurt 2 evőkanál sherryecet 1 evőkanál méz 1/4 kiskanál őrölt koriandermag só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk egy tepsit, és a negyedekre vágott diót 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk rajta.

2. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk cukorral, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és néhány órára behűtjük.

4. A répát szalagokra vágjuk, és szűrőben 1-2 percre jeges vízbe mártjuk. Amikor a végek kunkorodni kezdenek, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük.

5. A répát összeforgatjuk a vékony szeletekre vágott retekkel, karikára vágott újhagymával és az öntettel. Tányérokra szedjük, és a dióval megszórva tálaljuk.

Vote it up
178
Tetszett?Szavazzon rá!