Juhtúróval töltött gomba vörösboros mártásban

Kell bármiféle kommentár egy ilyen „ütős” ételnévhez? Szerintünk magáért beszél

Hozzávalók 2 személyre
4 nagy gomba 15 dkg juhtúró (brindza) 1 db tojás 1 dl vörösbor 2 dl húsalaplé kevés tejszín vaj a sütéshez

Elkészítés
1.
Az alaposan megmosott gombák tönkjeit kiemeljük, apróra vágjuk, majd a juhtúróval és a tojással összekeverjük. A kalapok tetejét vékonyan levágjuk, a megolvasztott vajon megpirítjuk, majd félretesszük.

2. A gombafejeket megtöltjük a juhtúrós keverékkel, a töltött felükkel felfelé óvatosan egy serpenyőbe helyezzük, kis lángon megpirítjuk, majd aláöntjük a bort, és majdnem teljesen elpárologtatjuk.

3. Felöntjük az alaplével (a tölteléket ne érje el, mert kifolyik a gombából!), és nagy lángon besűrítjük. Ízlés szerint tejszínt adunk hozzá, majd a kalapokat a gombák tetejére tesszük. Forrón tálaljuk.

Vote it up
Értékelje a cikket!
Tetszett?Szavazzon rá!