Káposztás pirog

Ezzel az orosz konyhából származó recepttel tasakolható a siker!

Hasonló receptek

Hozzávalók
3 tojás 2 dl tejföl 38 dkg liszt 0,25 kiskanál só 0,5 evőkanál sütőpor

A töltelékhez: 2 evőkanál vaj 1 fej vöröshagyma 35 dkg savanyú káposzta só, bors

Elkészítés
1.
A felhevített vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott és lecsepegtetett káposztát, és 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

2. A tojást és a tejfölt alaposan összedolgozzuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd a tojásos-tejfölös keverékkel belisztezett felületen tésztává gyúrjuk.

3. A tésztát kettéosztjuk, egyenként 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 3 cm-es korongokat szaggatunk belőle. A korongok közepére tölteléket kanalazunk, majd a széleket körben bevizezzük, félhold alakban összehajtjuk, és összenyomjuk. (Esetleg egy villa hegyével is megszurkáljuk.)

4. A pirogokat enyhén sós, lobogó vízben addig főzzük, míg a felszínre nem jönnek (kb. 3-5 perc), majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és a maradék káposztás töltelékkel a tetején tálaljuk.

Vote it up
30
Tetszett?Szavazzon rá!