Hozzávalók 4 személyre
80 dkg burgonya • 40 dkg liszt • 2 tojássárgája • só • víz • 1 fej vöröshagyma • 4 evőkanál olaj + a tepsibe • 50 dkg savanyú káposzta • 1 kiskanál kömény • 2 dl tejföl
Elkészítés
1. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd a liszttel, a tojássárgájával, némi sóval és kevés vízzel sűrű galuskatésztát keverünk belőle. A tésztát lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt, leszűrjük.
2. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott savanyú káposztát, megszórjuk a köménnyel, és megpároljuk (az sem baj, ha kicsit megpirul).
3. A galuska felét egy kiolajozott tepsibe terítjük, majd ráhalmozzuk a káposztát, arra pedig a maradék galuskát.
4. Meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Hozzászólás