Káposztás sztrapacska

Tökéletes megoldás a sztrapacskát káposztával felturbózni, mert így még tartalmasabb lesz

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg burgonya 40 dkg liszt 2 tojássárgája víz 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj + a tepsibe 50 dkg savanyú káposzta 1 kiskanál kömény 2 dl tejföl

Elkészítés
1.
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd a liszttel, a tojássárgájával, némi sóval és kevés vízzel sűrű galuskatésztát keverünk belőle. A tésztát lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt, leszűrjük.

2. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott savanyú káposztát, megszórjuk a köménnyel, és megpároljuk (az sem baj, ha kicsit megpirul).

3. A galuska felét egy kiolajozott tepsibe terítjük, majd ráhalmozzuk a káposztát, arra pedig a maradék galuskát.

4. Meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.

Vote it up
102
Tetszett?Szavazzon rá!