Kávés kuglóf

Úgy tartják, a kuglóf az 1900-as évek elején vált a kávéházak közkedvelt süteményévé. Ebben az esetben bele is kutyuljuk a frissítő feketét

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
17 dkg nádcukor-szirup 18 dkg méz 17 dkg barna cukor 3,7 dl tej 25 dkg sütőporos liszt 2,5 kiskanál sütőpor 2 kiskanál őrölt gyömbér 0,5 kiskanál reszelt szerecsendió 2 evőkanál instant kávé 12,5 dkg vaj + a forma kenéséhez tojás

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A szirupot és a mézet a cukorral közepes lángon addig hevítjük, míg a cukor el nem olvad.

2. A liszthez keverjük a sütőport, a gyömbért, a szerecsendiót és az instant kávét, majd kis darabokban hozzáadjuk a vajat, és az egészet mixerrel morzsás állagúra dolgozzuk.

3. Lassan hozzáöntjük a cukorszirupot, majd a géppel tovább keverve a tojást is beledolgozzuk.

4. A tésztát kivajazott kuglófformába öntjük, és sütőben kb. 1 órán át sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Ha kész, 10-15 percig hűlni hagyjuk, majd a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Vote it up
106
Tetszett?Szavazzon rá!