Kávétorta

Régen csak ünnepnapokon került az asztalra, mivel a valódi babkávé drága volt

Hozzávalók 12-16 szelethez
1/2 rúd vanília 4 tojás 1 tojássárgája 12 dkg cukor 12 dkg liszt 4 dkg vaj 2 dkg kukoricakeményítő

A krémhez és a mázhoz: 6 dl tej 2 evőkanál őrölt babkávé 1 csomag csokoládépuding-por 10 dkg cukor 4 lap zselatin 20 dkg fondant 4 evőkanál feketekávé 5 dkg mandulapehely

Elkészítés
1. Kaparjuk ki a vaníliarúd belét. A tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliát keverjük krémmé. A lisztet és a kukoricakeményítőt adjuk kanalanként a tojáshoz, és keverjük bele az olvasztott vajat is.

2. Béleljünk ki sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos sütőformát. Töltsük bele a tésztát. Süssük 30 percig. Ha kihűlt, vágjuk vízszintesen háromfelé.

3. A krémhez forraljuk fel a tejet és az őrölt kávét, s hagyjuk egy óra hosszat állni. Szűrjük le és forraljuk fel. Keverjük hozzá a pudingport és a cukrot, majd tegyük bele a beáztatott zselatint.

4. Állítsuk össze a tortát, vagyis töltsük meg 2 réteg krémmel. Olvasszuk fel vízfürdőben a fondant-t. 2 evőkanállal tegyünk félre, a többit keverjük össze 4 evőkanál forró feketekávéval, és kenjük a tortára. Amikor a bevonat megszilárdult, díszítsük fehér fondant-rajzolattal és mandulapehellyel. Fondant helyett használhatunk cukormázt is.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!