Képek elrendezése a falon

Segítünk, hogy jobban érvényesüljenek a családi portrék, a nyaralási fotók, netán a festmények

A legfontosabb alapelv, hogy minden egyes kép vagy több képből álló összeállítás vízszintes középpontja szemmagasságba kerüljön a falon.

A középvonalat 30-60 cm-rel alacsonyabbra teheti olyan helyeken, ahol a nézők általában le szoktak ülni, például a nappaliban. Ezen túl már tetszése szerint rendezheti el a képeket, de pár alapszabály betartása sokat segíthet.

 Az ugyanolyan méretű és formájú képeket függessze egymás mellé vagy alá, szigorú geometrikus rendben.
 Harmonikus összhatást hozhat létre, ha a különböző méretű képeket olyan elképzelt vonalak szerint igazítja el, melyek az adott képek közepén, felső vagy alsó élén haladnak.
 Legyen találékony: rendezzen el egy nagyobb csoport képet négyzetes, ovális vagy köralakban. Megteheti azt is, hogy a csoport közepéből kiindulva egy képzeletbeli kereszt mentén sorakoztatja fel a képeket.

Helyezze a képeket a legjobb megvilágításba!
 Egy fényforrás még egy kellően világos szobában is kiemelhet egy műalkotást vagy egy csoport fényképet.
 A keret alá vagy fölé megfelelő módon elhelyezett lámpa kellemes, lágy fényt vet a képekre.
 Ha szeretné, hogy egy fotón hangsúlyosabbá váljanak a fények, világítsa meg hátulról! Vonja be a képet egy réteg áttetsző műanyag fóliával, ragassza fel matt üvegre, és szereljen fel mögé egy fényforrást, hogy átvilágítson rajta.

A helyes felfüggesztés
A jól bevált kampó vagy falba vert szög mellett több más lehetőség is rendelkezésre áll a képek szinte láthatatlan felfüggesztésére.
Lógassa le a képeket egy sínről vagy lécről a fal színének megfelelő, észrevehetetlen damilszálon. Nemcsak előre-hátra tudja majd mozgatni a képeket, a magasságukat is könnyen beállíthatja.
 Akassza a műalkotásokat egy polc fölé, vagy tegye közvetlenül a polcra.
 Ha egy kép mindig ferdén áll, tegyen a keret sarkára egy darab gyurmaragasztót vagy kétoldalú ragasztószalagot, ez majd a helyén tartja. 

Vote it up
425
Tetszett?Szavazzon rá!