Képviselőfánk

A tejszínhabbal töltött fánkot a hagyomány szerint Nagy Frigyes császár francia szakácsának köszönhetjük

Hasonló receptek

Hozzávalók 12-16 darabhoz
1 citrom 2,5 dl víz vagy tej 7 dkg vaj 12 dkg liszt 4 nagy tojás 1 késhegynyi bourbon vanília 1 késhegynyi sütőpor 1 csipet cukor sütőpapír 1 tojássárgája 2,5 dl tejszín 2 kiskanál vaníliás cukor porcukor

Elkészítés
1. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, és reszeljük le finomra a fél citrom héját.

2. A tésztához forraljuk fel a vizet vagy a tejet egy csipetnyi sóval és a vajjal. Szórjuk bele a lisztet. Állandó keverés mellett addig sűrítsük, amíg a massza összeáll, és elválik a lábas falától. Vegyük le a lángról, és keverjük tovább, hogy kissé kihűljön. Ezután dolgozzuk bele egyenként a tojásokat. Ne legyen túl híg. A végén adjuk hozzá a bourbon vaníliát és a sütőport, valamint a citromhéjat és a csipet cukrot.

3. Nedvesítsünk meg egy sütőlapot, és borítsuk be sütőpapírral. Töltsük a tésztát egy nagy csillagcsöves nyomózsákba, és nyomjunk a tepsibe kis halmokat.

4. Keverjük ki a tojássárgáját egy kevés tejszínnel, és kenjük be vele a fánkokat. Süssük a sütőben aranysárgára (kb. 40 perc). Hagyjuk kihűlni, és vágjuk el a fánkokat középen vízszintesen.

5. Verjünk a tejszínből kemény habot, és édesítsük vaníliás cukorral. Töltsük a habot a felvágott képviselőfánkokba, és szórjuk meg porcukorral.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!