Késleltesse konyhakései elhasználódását

Próbált már életlen késsel például húst szeletelni? Ugye, nem nagy élvezet? Így előzze ezt meg

Kapcsolódó cikkek

Bill Brown a cooksknivesshop.co.uk weboldalon az alábbi szaktanácsokkal szolgál a konyhakések csúcsra járatásához:

Ne sajnálja a pénzt a minőségért! Egy jó késkészlet sokba kerülhet, de ha vigyáz rá, egy életen át tart.

Tárolja késeit más fémtárgyaktól elkülönítve, mágneses tartón vagy fahasábban, hogy elkerülje a csorbulást és karcolódást.

Gyakori időközökben kissé élezze után késeit fenőacéllal. Fektesse a fenőacélt a konyhapultra, kezdje az élezést a függőlegesen tartott penge tövénél, és húzza maga felé. A fenőacélok két változatban kaphatók: európai és ázsiai típusú konyhakésekhez.

Régi késeit nem árt újraköszörültetni. Forduljon késes kisiparoshoz, vagy vásároljon elektromos késélesítőt.

Mosogasson kézzel! A mosogatógépben állás vagy a maró vegyszerek árthatnak a késnek. Mosogatás után azonnal törölgesse szárazra, hogy ne maradjanak rajta vízfoltok.

Vote it up
189
Tetszett?Szavazzon rá!