Két tanács allergiásoknak

Sajnos egyre többeket érint ez a kellemetlen betegség. Íme, két kevésbé ismert módszer a tünetek enyhítésére

Fogja vissza az alkoholt, ha el akarja kerülni az allergiát. Egy 5870 nő bevonásával végzett dán vizsgálat megállapította, hogy a szénanátha valószínűsége minden egyes pohárral növekszik.

Kimutatták, hogy azoknál a nőknél, akik heti 14 adag (140 gramm alkoholt tartalmazó) szeszes italnál többet vettek magukhoz, 78 százalékkal gyakrabban jelentkezett ez a probléma, mint azoknál, akik heti átlagban egy adagnál kevesebbet fogyasztottak. Egyelőre nem világos, hogy az italozás ugyanilyen hatású-e a férfiaknál is.

Fújja el a köhögést! Allergia + garatba csorgó orrváladék = krónikus köhögés. Íme, egy szélsebes megoldás: használjon orrspray-t! Átlagosan hét esztendeje emiatt szenvedő betegek 76 százalékánál enyhítette a panaszt az antihisztamin- és a szteroidspray kombinációja.

– Az orvosok orrdugulásra szoktak felírni orrspray-t, de köhögésre nem – mondja dr. Brian Levine, a kaliforniai Laguna Hills-i Köhögéskutató Központ munkatársa. Forduljon orvosához, ha gyakran köszörüli vagy fájlalja a torkát, bereked, illetve szűnni nem akaró köhögés gyötri.

– A kombinált orrspray látványos javulást hozhat, ha az ok a hátra lecsorgó váladék – állítja Levine doktor.

Vote it up
252
Tetszett?Szavazzon rá!