Hozzávalók 4 személyre
50 dkg friss lazacfilé • 1,5 dl tejszín • 5 db tojás • 1 kávéskanál curry • 20 dkg füstölt lazac • 2 evőkanál kapor • kevés só • frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A lebőrözött friss lazacot apróra vágjuk, összeturmixoljuk a tejszínnel, majd belekeverjük a tojást, a curryt, a sót és a borsot.
2. A lazacos tölteléket és a kockára vágott füstölt lazacot egy terrine-edénybe rétegezzük, meghintjük a kaporral, és alufóliával letakarva vízfürdőben addig sütjük, míg a víz gyöngyözni nem kezd.
3. Ekkor a sütőt lejjebb vesszük 120 °C-ra, és a terrine-t további másfél órán át sütjük. Az állapotát időnként egy késsel ellenőrizzük: akkor kész, ha a kés éle tisztán és melegen húzható ki belőle. Hagyjuk lehűlni, és tálalásig hűvös helyen tároljuk.
Hozzászólás