Kétlazacos terrine

Szinte mindegy, miből csinálják a terrine-t, a lényeg egy kellemes hőfokú vízfürdő és a megfelelő edény

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg friss lazacfilé 1,5 dl tejszín 5 db tojás 1 kávéskanál curry 20 dkg füstölt lazac 2 evőkanál kapor kevés só frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A lebőrözött friss lazacot apróra vágjuk, összeturmixoljuk a tejszínnel, majd belekeverjük a tojást, a curryt, a sót és a borsot.

2. A lazacos tölteléket és a kockára vágott füstölt lazacot egy terrine-edénybe rétegezzük, meghintjük a kaporral, és alufóliával letakarva vízfürdőben addig sütjük, míg a víz gyöngyözni nem kezd.

3. Ekkor a sütőt lejjebb vesszük 120 °C-ra, és a terrine-t további másfél órán át sütjük. Az állapotát időnként egy késsel ellenőrizzük: akkor kész, ha a kés éle tisztán és melegen húzható ki belőle. Hagyjuk lehűlni, és tálalásig hűvös helyen tároljuk.

Vote it up
27
Tetszett?Szavazzon rá!