Kímélő sztroganov csirkéből

Állítólag egy orosz nemesnek köszönhetjük ezt a könnyed fogást. Az biztos, hogy tényleg kíméli a gyomrot

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db póréhagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 db zellerszár 50 dkg gomba 2,5 dl csirkealaplé 30 dkg csirkemellfilé 1 db cukkini 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2,5 dl tejszín 3 kiskanál reszelt citromhéj só, bors

Elkészítés
1. A felkarikázott póréhagymát olajon puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott zellert és a felaprított gombát, és 5 percig főzzük.

2. Ekkor hozzáadjuk az alaplét, a csíkokra vágott csirkehúst, a karikára vágott cukkinit és a petrezselymet, és lassú tűzön a húst teljesen puhára főzzük.

3. Végül hozzáadjuk a tejszínt és a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!