Kínai sült oldalas

Ne tekintse hungarikumnak az oldalast, és mindjárt nem nézi ferde szemmel ezt a változatot

Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg sertés oldalas 1 dl hoisin-szósz 2 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál méz 1 evőkanál ecet 1 kiskanál kínai fűszerkeverék

Elkészítés
1.
A csíkokra vágott oldalast beletesszük egy lábosba, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk és 15 percig főzzük.

2. Közben összekeverjük a hoisin-szószt, a szójaszószt, a mézet, az ecetet és a fűszerkeveréket.

3. A húst lecsöpögtetjük, és bekenjük a mázzal. (Ha később sütjük ki, fedjük le és tegyük hűtőbe!) A grillsütőt felmelegítjük, a hús mindkét oldalát kisütjük, és melegen tálaljuk.

Vote it up
121
Tetszett?Szavazzon rá!