Hozzávalók 50 darabhoz
3 tojásfehérje • 75 g kristálycukor • 1/2 teáskanál (2 ml) citromlé • 85 g) porcukor • 225 g kókuszreszelék • 100 g apróra vágott étcsokoládé
Elkészítés
1. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral, és kapcsoljuk be a sütőt 160°C-ra.
2. Egy nagy tálban elektromos habverővel verjük kemény habbá a tojásfehérjét, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. A habnak fényesnek kell lennie, a cukornak pedig fel kell oldódnia.
3. Vegyítsük el a porcukrot a kókuszreszelékkel, és vigyázva forgassuk össze a tojásfehérjehabbal, épp csak annyira, hogy a keverék ne legyen se darabos, se folyós.
4. Egy teáskanál segítségével halmozzunk 50 kupacot a két tepsire. Tegyük őket 12-15 percre a sütőbe. Ne süssük túl sokáig – a sütik hűlés közben még keményedni fognak. Rakjuk át a kókuszcsókokat egy fémrácsra, hogy lehűljenek.
5. Gyöngyözve forró víz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd nyomózsákba töltve húzzunk belőle vékony vonalakat a sütemények tetejére.
Előkészítés: 20 perc, sütés: 12-15 perc
Hozzászólás