Kókuszcsók

Nevéhez méltóan nagyon csinos sütemény. Ha a tészta egy részébe kakaóport kever, különböző színűeket is készíthet belőle

Hasonló receptek

Hozzávalók 50 darabhoz
3 tojásfehérje 75 g kristálycukor 1/2 teáskanál (2 ml) citromlé 85 g) porcukor 225 g kókuszreszelék 100 g apróra vágott étcsokoládé

Elkészítés
1.
Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral, és kapcsoljuk be a sütőt 160°C-ra.

2. Egy nagy tálban elektromos habverővel verjük kemény habbá a tojásfehérjét, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. A habnak fényesnek kell lennie, a cukornak pedig fel kell oldódnia.

3. Vegyítsük el a porcukrot a kókuszreszelékkel, és vigyázva forgassuk össze a tojásfehérjehabbal, épp csak annyira, hogy a keverék ne legyen se darabos, se folyós.

4. Egy teáskanál segítségével halmozzunk 50 kupacot a két tepsire. Tegyük őket 12-15 percre a sütőbe. Ne süssük túl sokáig – a sütik hűlés közben még keményedni fognak. Rakjuk át a kókuszcsókokat egy fémrácsra, hogy lehűljenek.

5. Gyöngyözve forró víz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd nyomózsákba töltve húzzunk belőle vékony vonalakat a sütemények tetejére.
 

Előkészítés: 20 perc, sütés: 12-15 perc

Vote it up
211
Tetszett?Szavazzon rá!