Kókuszkocka

A kókuszkocka örök klasszikus. Sok receptet kipróbáltunk, ez a legjobb verzió

Hozzávalók
1 db tojás 2 dl tej 2 evők. méz 5 dkg vaj 20 dkg cukor 30 dkg liszt 1 teáskanál szalalkáli

A bevonóhoz: 40 g kakaópor 20 dkg vaj 20 dkg cukor 6 evőkanál tej 1 evőkanál rum 1 zacskó kókuszreszelék

Elkészítés
1. A sütit célszerű a tészta elkészítésével kezdeni. A cukrot összekeverjük a felengedett vajjal, miután jó habos lett a tojást, a tejet, a mézet, a liszttel összekevert szalakálit is hozzáadjuk, majd az egészet szépen összedolgozzuk. Előveszünk egy közepes méretű tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük, ezt követően beleöntjük a masszát, 160 fokon aranybarnára sütjük.

2. Miközben sül a tészta, összeállítjuk a kakaós bevonót. A tejet a cukorral és a vajjal felforraljuk, majd a kakaóporral és a rummal simára keverjük (használhatunk rumaromát is).

3. Miután kicsit kihűlt a kakaós bevonó, a kockára vágott süti minden oldalát belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük és megforgatjuk a kókuszreszelékben. Miután elkészültünk, a kockákat tegyük a hűtőbe, hogy a kakaós bevonat jól megszilárduljon rajta.

Tippek
A kockákat nehéz megforgatni a kihűlt bevonóban, ezért azt célszerű melegen tartani például gőz fölött. A kockákat elég időigényes munka beleforgatni a bevonóba majd meghempergetni a kókuszban, de ha nagyobbakra vágjuk a kockákat, könnyebb dolgunk lesz, és ugyanannyira finom az eredmény.

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!