Kókuszos-áfonyás sajttorta

Légrády Anikó Stockholmból küldte be ezt a szívének kedves receptet

Hasonló receptek

Hozzávalók
11 dkg vaj + a sütőforma kikenéséhez 15 dkg gabonás keksz darabokra törve 7,5 dkg liszt 3,5 dkg kókuszreszelék 12 dkg cukor 35 dkg krémsajt (mascarpone vagy philadelphia krémsajt) 4 db tojás 1 evőkanál tej 1 kiskanál vanília 30 dkg áfonya

Elkészítés
1.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Enyhén kivajazunk egy 36x22x5 cm-es sütőtálat.

2. Egy kisebb serpenyőben közepes lángon addig hevítjük a vajat, amíg világosbarnára nem sül, majd félretesszük.

3. Egy közepes tálban összekeverjük a kekszet, a lisztet, a kókuszreszeléket és a cukorból 5 dkg-ot. Hozzáöntjük a vajat, és jól elkeverjük. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük, és 8-10 perc alatt szép világosbarnára sütjük.

4. Közben egy nagyobb tálban közepes fokozaton egy habverővel összekeverjük a krémsajtot és a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, majd ezt is jól összekeverjük. Ha kész, a meleg tésztára öntjük, és rászórjuk az áfonyát.

5. További 18-20 percig sütjük, amíg a közepe is jól át nem sül. A sütőben hagyjuk kihűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.
 

Még több áfonyás recept!

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!