Kókuszos-ananászos kuglóf

Annak idején a hónap receptje volt a TV Paprikában, úgyhogy nem lehet túl rossz

Hozzávalók 6 személyre
12,5 dkg vaj 7,5 dkg barna cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 2 db tojás • 22 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 6 dkg kókuszreszelék 9 dkg méz 25 dkg konzervananász porcukor és vaníliás joghurt a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat és a cukrot a vaníliával habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.

2. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a mézet is, és alaposan összedolgozzuk.

3. Végül hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett, apróra vágott ananászt, majd a tésztát egy kuglófformába kanalazzuk, és 60-65 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

4. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, és vaníliás joghurttal tálaljuk.

Vote it up
50
Tetszett?Szavazzon rá!