Kókuszos-ananászos torta

Már a látványa is szédítő, és higgye el, az íze sem okoz majd csalódást

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
6 db tojás 20 dkg cukor 2 kiskanál vaníliakivonat 12 dkg liszt 0,5 kiskanál só 6 evőkanál olvasztott vaj + a tortaformákba

A töltelékhez: 30 dkg darabolt konzervananász (levével együtt) 2 evőkanál cukor 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 evőkanál citromlé

A sziruphoz: 2 dl víz 5 dkg cukor 3 evőkanál rum

A kókuszkrémhez: 15 dkg cukor 1,5 dl víz 4 db tojásfehérje 0,5 kiskanál só 0,5 kiskanál citromlé 30 dkg vaj 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat egy fémedényben vízgőz fölött összekeverjük a cukorral, és addig kevergetjük, míg kézmeleg nem lesz.

2. A gőzről levéve hozzáadjuk a vaníliát, majd gépi habverővel addig verjük, míg a térfogata a háromszorosára nem nő. Ekkor beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletűre hűlt vajat.

3. Kivajazunk két 20 cm átmérőjű tortaformát, beletöltjük a tésztát, lesimítjuk a tetejét, és sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

4. A töltelék hozzávalóit összeforraljuk, majd miután a keményítő feloldódott, még 3 percig forraljuk, azután hagyjuk kihűlni.

5. A rumos sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral. Amikor a cukor teljesen feloldódott, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, és hagyjuk kihűlni.

6. A krémhez a cukrot a vízzel lassú tűzön forralni kezdjük. Amikor forrni kezd, a sóval elkevert tojásfehérjét a citromlével habbá verjük. A szirupot 4-5 perc forralás után a tojáshab alá öntjük, közben gépi habverővel folyamatosan magas fokozaton keverjük.

7. Amikor kihűlt, a mixerrel kis darabonként hozzákeverjük a vajat, majd ha már elég krémes, hozzáadjuk a kókuszt is, és még 1 percig keverjük.

8. A kihűlt tortalapokat vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lap tetejét átkenjük a rumos sziruppal, rákanalazzuk az ananászos töltelék egyharmadát, végül teszünk rá a kókuszos krémből.

9. Ráhelyezzük a következő tortalapot, és ugyanígy járunk el, majd a harmadikkal szintén. Az utolsó tortalapra már csak a kókuszkrémből teszünk, végül a torta oldalait is megkenjük a maradék krémmel.

Vote it up
84
Tetszett?Szavazzon rá!