Kókuszos csók

Kávéhoz, teához, vagy csak úgy, magában – ki hogy szereti

Hozzávalók
14 dkg kókuszpehely 10 dkg pirított mandula, mogyoró vagy pekándió  3 db tojásfehérje 12,5 dkg finom kristálycukor 0,5 kiskanál őrölt fahéj egy kis üveg vaníliaaroma háromnegyede

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra (gázsütőt 2–3. fokozaton) előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit.

2. Egy keverőtálban jól összevegyítjük a kókuszpelyhet, az összevágott mandulát, ill. mogyorót, a fahéjat és a vaníliaaromát.

3. A tojásfehérjét egy csipet sóval egy másik keverőtálba tesszük és elektromos habverővel lágy habbá verjük. 1 evőkanál cukrot a tojáshabra szórunk, és addig verjük, míg fényes nem lesz.

4. A többi cukrot is a habra szórjuk, és egy tésztakaparóval óvatosan belevegyítjük. Majd a kókuszos masszát is belekeverjük.

5. A tésztát desszertes kanállal az előkészített tepsikbe adagoljuk, az egyes adagok között 2–3 cm-es távolságot hagyva. A csókokat 12–15 perc alatt aranysárgára sütjük.

6. A süteményeket 2–3 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd egy papírból formált lapáttal átemeljük egy tortarácsra, amelyen hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp
Ezt az aprósüteményt különleges alkalmakra akár 3 nappal előbb is elkészíthetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Vote it up
300
Tetszett?Szavazzon rá!