A chutney (vagy ha úgy tetszik: csatni) általában valamilyen gyümölcsből, például almából, citromból, guavából, mangóból, banánból, eperből, szilvából, kókuszból stb. készül, és „édes-csípős” vagy „erős-savanyú”. Ezt a szószos, krémszerű ételt legtöbbször párolt rizs mellé tálalják.
Hozzávalók 4 személyre
2 db tojásfehérje • 4 db csirkemellfilé • 6 evőkanál kókuszreszelék • 2 kiskanál étolaj • só
A mangóchutney-hoz: 3 dl fehérborecet • 8 dkg cukor • 6 db mangó • 1 db csilipaprika
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tojásfehérjét felverjük és megsózzuk. A csirkemellfilét belemártjuk a tojásfehérjébe és a kókuszba, majd egy enyhén kiolajazott tepsiben 20-25 perc alatt megsütjük (közben egyszer megfordítjuk).
2. A chutney-hoz az ecetet a cukorral a harmadára visszaforraljuk. Hozzáadjuk az összevágott mangót, puhára főzzük, majd hozzákeverjük az apróra vágott csilipaprikát. Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.
Hozzászólás