Kókuszos csirke mangóchutney-val

Ne ijedjen meg ettől a tipikus indiai ételtől! Bátorságának meglesz a jutalma

A chutney (vagy ha úgy tetszik: csatni) általában valamilyen gyümölcsből, például almából, citromból, guavából, mangóból, banánból, eperből, szilvából, kókuszból stb. készül, és „édes-csípős” vagy „erős-savanyú”. Ezt a szószos, krémszerű ételt legtöbbször párolt rizs mellé tálalják.

Hozzávalók 4 személyre
2 db tojásfehérje 4 db csirkemellfilé 6 evőkanál kókuszreszelék 2 kiskanál étolaj

A mangóchutney-hoz: 3 dl fehérborecet 8 dkg cukor 6 db mangó 1 db csilipaprika

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tojásfehérjét felverjük és megsózzuk. A csirkemellfilét belemártjuk a tojásfehérjébe és a kókuszba, majd egy enyhén kiolajazott tepsiben 20-25 perc alatt megsütjük (közben egyszer megfordítjuk).

2. A chutney-hoz az ecetet a cukorral a harmadára visszaforraljuk. Hozzáadjuk az összevágott mangót, puhára főzzük, majd hozzákeverjük az apróra vágott csilipaprikát. Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.

Vote it up
223
Tetszett?Szavazzon rá!