Kókuszos cupcake

Az alábbi cupcake recepttel sikert sikerre halmozhat. Vigye vendégségbe, és kapkodni fogják

Hozzávalók
1,2 dl forró víz 2,5 dkg kakaópor 1 kiskanál vaníliakivonat 0,6 dl tej 15 dkg liszt  1/2 kiskanál szódabikarbóna 1/2 kiskanál sütőpor 1/4 kiskanál só 10 dkg puha Rama 12 dkg cukor 11 dkg barna cukor 2 tojás

A krémhez: 5 dkg kókuszreszelék 6 dkg dió 5 dkg Rama 12 dkg krémsajt 1/2 kiskanál vaníliakivonat 2-3 csepp sárga ételfesték 12 dkg cukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A forró vizet elkeverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tejet. A lisztet egy edénybe szitáljuk, és összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.

2. A Ramát és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk. Több adagban hozzáadjuk a lisztet és a kakaós tejet úgy, hogy a liszttel kezdjük, és azzal is fejezzük be.

3. A tésztát egy muffinforma papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

4. A krémhez a kókuszt és a durvára vágott diót enyhén megpirítjuk. A Ramát összedolgozzuk a krémsajttal, a vaníliával és az ételfestékkel, majd hozzákeverjük a cukrot.

5. A diót és 3 evőkanál kókuszt félreteszünk, a maradék kókuszt pedig hozzákeverjük a krémsajtos keverékhez. A krémet habzsákba töltjük, a sütik tetejére nyomjuk, majd a tetejét megszórjuk a kókusszal és a dióval.

Vote it up
219
Tetszett?Szavazzon rá!