Hozzávalók
1,2 dl forró víz • 2,5 dkg kakaópor • 1 kiskanál vaníliakivonat • 0,6 dl tej • 15 dkg liszt • 1/2 kiskanál szódabikarbóna • 1/2 kiskanál sütőpor • 1/4 kiskanál só • 10 dkg puha Rama • 12 dkg cukor • 11 dkg barna cukor • 2 tojás
A krémhez: 5 dkg kókuszreszelék • 6 dkg dió • 5 dkg Rama • 12 dkg krémsajt • 1/2 kiskanál vaníliakivonat • 2-3 csepp sárga ételfesték • 12 dkg cukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A forró vizet elkeverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tejet. A lisztet egy edénybe szitáljuk, és összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
2. A Ramát és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk. Több adagban hozzáadjuk a lisztet és a kakaós tejet úgy, hogy a liszttel kezdjük, és azzal is fejezzük be.
3. A tésztát egy muffinforma papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
4. A krémhez a kókuszt és a durvára vágott diót enyhén megpirítjuk. A Ramát összedolgozzuk a krémsajttal, a vaníliával és az ételfestékkel, majd hozzákeverjük a cukrot.
5. A diót és 3 evőkanál kókuszt félreteszünk, a maradék kókuszt pedig hozzákeverjük a krémsajtos keverékhez. A krémet habzsákba töltjük, a sütik tetejére nyomjuk, majd a tetejét megszórjuk a kókusszal és a dióval.
Hozzászólás