Hozzávalók 8 darabhoz
25 dkg liszt • 2 evőkanál cukor • 1 kiskanál sütőpor • 1 csipet só • 3 db tojás • 4 dl kókusztej • 6 evőkanál olvasztott vaj • 6 dkg kókuszreszelék • olaj a sütéshez • 4 dkg szeletelt mandula • csokiszósz (flakonos) • cukrozott tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés
1. A lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral és a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk.
2. A tojást enyhén felverjük a kókusztejjel és a vajjal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd a liszt közepébe öntjük, és alaposan összedolgozzuk.
3. A tésztát enyhén kiolajozott gofrisütőbe merjük, aranybarnára sütjük, majd a mandulával megszórva, a csokiszósszal meglocsolva és a tejszínnel díszítve tálaljuk.
Hozzászólás