Kókuszos panna cotta

A tiramisuhoz hasonlóan az Itáliai-félszigetről származó panna cottát a pikáns ananászsalsa még vonzóbbá teszi

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 dl kókusztej (konzerv) 4 dl tej 10 dkg cukor 1 rúd vanília 2 tasak 12 g-os zselatinpor

A salsához: 8,5 dkg cukor 2,5 dkg friss gyömbérgyökér 25 dkg ananász 1 db csilipaprika

Elkészítés
1. Összekeverjük a kókusztejet, a tejet és a cukrot, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét és a héját, felforraljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk.

2. Átmerünk 2 dl-t egy kisebb edénybe, és belekeverjük a zselatint. (Ha nehezen oldódik fel, pár percre tegyük vissza a tűzre!) Hozzákeverjük a többi kókusztejes masszát (a vaníliarudat kivesszük), 6 darab 200 ml-es szufléformába öntjük, és minimum két órára hűtőbe tesszük.

3. A salsához a cukrot és a felszeletelt gyömbért 1 dl vízzel felforraljuk, majd lassú tűzön további 5-10 percig főzzük, míg aranyszínű és szirup állagú nem lesz. Hűlni hagyjuk, majd a gyömbérdarabokat kivesszük. (Fogyasztás előtt egy héttel is elkészíthetjük.)

4. Tálaláskor a kis formákat forrásban lévő vízbe mártjuk (így a panna cottát könnyebben ki tudjuk szedni), és tartalmukat egy-egy kistányérra borítjuk. Minden adag mellé egy-egy ananászszeletet helyezünk, megszórjuk a kimagozott, felaprított csilivel, és a gyömbéres sziruppal megöntözve tálaljuk.

Vote it up
237
Tetszett?Szavazzon rá!