Kölykezni fog a kutyám!

Így lássa el kedvencét, hogy a kölykök egészségesen és komplikációk nélkül jöhessenek világra

Körültekintően gondoskodjon róla! A vemhesség időtartama körülbelül két hónap (a fedeztetéstől számított 58-70 nap). A második hónapban a szuka hasa kikerekedik, csecsbimbói megduzzadnak és rózsáspirosra színeződnek.

Tartsa mozgásban! Ez létfontosságú, nehogy az állat nagyon nehézkessé váljon. A vemhesség vége felé azonban fogja rövidebbre a sétáltatást.

Módosítsa az étrendjét! A második hónapban növelje a szukának adott táplálék mennyiségét. A fehérjét és a vitaminokkal dúsított „terheskutya”-eleséget illetően kérje ki állatorvosa tanácsát. Az emésztés elősegítése érdekében ossza az élelmet három-négy étkezésre. Két héttel a kölykezés előtt pedig féregtelenítse az állatot.

Készítsen elő egy kényelmes zugot a kölykezéshez! A lakás egy csöndes és jól fűtött helyiségében tegyen le olyan tágas dobozt vagy ládát, amelyben az anyaállat könnyen kinyújtózhat. Bélelje ki a dobozt pléddel, valamint újságpapírral, amelyet majd gyakran fog cserélni.

Ne hagyja felügyelet nélkül! Az utolsó néhány napban a kutyamama valószínűleg nyugtalanná válik. Vulvája megduzzad és elernyed. A kölykezés előtt 2-7 nappal megjelenik a teje.

Vote it up
365
Tetszett?Szavazzon rá!