Köményes sertésszűz almás krumplipürével

Furcsa hasonlat, de pont olyan, mint a csokifagyi: mindenki kedvence!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kg burgonya 4 db alma 3 dkg vaj 1,2 dl meleg tej 2 evőkanál köménymag 80 dkg sertésszűz olívaolaj bébispenót és karamellizált hagyma a tálaláshoz só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A kockára vágott burgonyát forró sós vízben 5-7 percig főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott almát, és további 8-9 perc alatt puhára főzzük.

2. Alaposan lecsöpögtetjük, krumplinyomóval durvára törjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet, és teljesen áttörjük.

3. A köményt összekeverjük a sóval és a borssal. A húst megkenjük az olajjal, majd a köményes keverékbe forgatjuk.

4. A húst nagy lángon felhevített serpenyőbe tesszük, és minden oldalát átsütjük. A krumplipürével, bébispenóttal és karamellizált hagymával tálaljuk.
 

Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!

Vote it up
149
Tetszett?Szavazzon rá!