Hozzávalók 4 személyre
15 dkg brokkoli • 10 dkg cérnametélt • 2 evőkanál olívaolaj • 4 db csirkecomb • só, bors • 4 szelet bacon • 1 db vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 7,5 dl csirkealaplé
Elkészítés
1. A brokkolit lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és virágjaira bontjuk.
2. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A combokat bedörzsöljük a maradék olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy felforrósított serpenyőben körbesütjük. Ezután egy tepsibe rendezzük, és a sütőben 25 perc alatt teljesen átsütjük.
4. A baconszeleteket az előbbi serpenyőben ropogósra sütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, kissé megpuhítjuk, majd az alaplével felöntve 5-6 percig forraljuk.
5. A tésztát tányérokra rendezzük, ráhelyezzük a brokkolit és a húst, majd az alaplével meglocsolva tálaljuk.
Ismerjen meg másféle csirkeragukat is!
Hozzászólás