Könnyű csirkeragu

Van benne brokkoli, olívaolaj és fokhagyma – ennél egészségesebb már nem is lehetne

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg brokkoli 10 dkg cérnametélt 2 evőkanál olívaolaj 4 db csirkecomb só, bors 4 szelet bacon 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 7,5 dl csirkealaplé

Elkészítés
1.
A brokkolit lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd jéghideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és virágjaira bontjuk.

2. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal.

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A combokat bedörzsöljük a maradék olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy felforrósított serpenyőben körbesütjük. Ezután egy tepsibe rendezzük, és a sütőben 25 perc alatt teljesen átsütjük.

4. A baconszeleteket az előbbi serpenyőben ropogósra sütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, kissé megpuhítjuk, majd az alaplével felöntve 5-6 percig forraljuk.

5. A tésztát tányérokra rendezzük, ráhelyezzük a brokkolit és a húst, majd az alaplével meglocsolva tálaljuk.
 

Ismerjen meg másféle csirkeragukat is!

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!