Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt • 20 dkg vaj • 10 dkg porcukor • tojássárgája • 6 szem körte • 6 db tojás • 1 csomag vaníliás pudingpor • 20 dkg kristálycukor • 6 dl tejszín • 2 db citrom reszelt héja
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából linzertésztát gyúrunk.
2. A tésztát belisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora korongokat vágunk belőle, hogy a sütőformáinkat ki tudjuk bélelni velük.
3. A meghámozott, kimagozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a tészta tetejére rendezzük.
4. A tojásokat a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a citromhéjat.
5. A keveréket a körte tetejére öntjük, majd a formákat a sütőbe helyezzük, és a tésztát aranybarnára sütjük.
Hozzászólás