Különleges almás pite öt fűszerrel

Amíg meg nem kóstolja, nem is hinné, mit hoz ki a kínai ötfűszer-keverék az almás pitéből

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
20 dkg liszt 2 evőkanál + fél kiskanál cukor 0,75 kiskanál só 8 dkg hideg Rama 2 evőkanál tejszín

A töltelékhez: 2 kg alma 2 evőkanál citromlé 20 dkg barna cukor 8 dkg Rama 2 evőkanál liszt 1,25 kiskanál kínai ötfűszer-keverék

Elkészítés
1.
A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk a kis kockákra vágott Ramával. Annyi jeges vizet adunk hozzá, hogy morzsalékos állagú tésztát kapjunk, majd két részre osztjuk (az egyik fele kissé nagyobb legyen), kilapítjuk, és műanyag fóliában legalább 1 órán át pihentetjük.

2. A töltelékhez a meghámozott és apró kockára vágott almát megforgatjuk a citromlében, majd a barna cukorral együtt a megolvasztott Ramához adjuk, és 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután szűrőkanállal egy tálba szedjük.

3. A visszamaradt cukros lét 15 perc alatt besűrítjük, az almára öntjük, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a lisztet és az ötfűszer-keveréket.

4. A sütőt előmelegítjük 190 ºC-ra. A nagyobbik tésztát kb. 25 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 21 cm-es piteformát, és beleöntjük az almát.

5. A tészta másik felét 23 cm átmérőjűre nyújtjuk, befedjük vele a pitét, és a széleket összecsippentjük.

6. A pite közepébe kis rést vágunk (hogy a gőz távozni tudjon), majd megkenjük tejszínnel és megszórjuk 0,5 kiskanál cukorral. A formát egy tepsibe tesszük, és a sütő alsó harmadában található sütőrácsra helyezzük. Kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Rácson kihűtjük, és szobahőmérsékleten tálaljuk.

Vote it up
22
Tetszett?Szavazzon rá!