Különleges konyhai megoldások

Ráspoly, cipőkanál, hajszárító, olló, fogselyem... Ugye, kíváncsi, mire jók ezek a konyhában?

Hajszárító salátaszárításhoz
Ha leöblítette és kicentrifugázta a salátát, de a levelek még mindig nedvesek, állítsa a hajszárítót hideg fokozatra, és finoman mozgatva fújja át vele a leveleket.

Teáskanál gyömbérhámozáshoz
Ha soha nem sikerül úgy lehámoznia a gyömbért, hogy ne vesszen el belőle valamennyi, próbálja ki a következőt. Ha jobbkezes, fogja a gyömbért bal kézzel, és egy jobb kezében tartott teáskanál élével határozott mozdulatokkal kapargassa meg hosszanti irányban a gyökeret. A papírszerű héj így rögtön leválik róla.

Fogselyem szeleteléshez
Ha elég feszesen tartja, egy vékony fogselyemmel sokkal hatékonyabban felszeletelheti a tortalapokat, puha kenyeret, lágy sajtokat, vajat és sok más puha ételt, mint késsel.

Cipőkanál a kukoricához
Egy tiszta cipőkanál legalább kétféle módon alkalmazható a konyhában. Szélesebb végét a kukoricacsövön végighúzva lefejtheti vele a szemeket, a keskenyebb fele pedig akkor jöhet jól, ha gyümölcstortát, pitét vagy muffinokat kell óvatosan elválasztania a sütőformától.

Műanyag palack tölcsérként
Vágja le egy palack felső harmadát, és fordítsa fejjel lefelé. Máris könnyedén edénybe töltheti a maradék szószokat, mártásokat, főtt babot vagy akár zsiradékokat, hogy félretegye vagy épp kidobja.

Kávéfilter a pecsenyelé szűréséhez
A sült marhahús és szárnyasok szaftja a legfinomabb és legízletesebb mártásalapanyag, ám legtöbbször túlságosan tele van zsírral. Mentse meg az ízeket, és szabaduljon meg a zsírtól: szűrje át a hús levét egy papír kávéfilteren!

Olló fűszernövény-daraboláshoz
Használjon egy tiszta ollót, amikor a friss fűszernövényeket és újhagymát a salátába vagy a keverőtálba aprítja. Az olló arra is tökéletes, hogy egy tésztával teljesen lefedett pite tetejére sütés előtt nyílásokat vágjon, ahol a gőz távozni tud.

Virágcserép a konyhai eszközök tárolásához
Tárolja a merőkanalakat, habverőket, csipeszeket és más konyhai eszközöket virágcserepekben a konyhapulton. Dekoratívabbá teheti őket, ha mindegyiket más-más élénk vagy pasztell színnel festi le.

Fareszelő citromhéjhoz
Egy tiszta, finom fém ráspoly a szerszámosládából tökéletesen alkalmas a citrom, lime, narancs és más citrusfélék héjának lereszelésére. Apró, kiemelkedő szemcséi tökéletesen lekapargatják a gyümölcs héját.

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!