Külföldre utazik? Ezekre figyeljen

Minden országban akadnak sajátos szokások. Ezek be nem tartásával könnyen megbántja a helyieket

Franciaország: ne felejtsen el köszönni
„Bonjour madame, monsieur” – sose felejtse el, hogy bárhova belép, ezek legyenek az első szavai! Ha ez elmarad, azzal tulajdonképpen azt kommunikálja finoman, hogy lenézi a másikat.

Németország: ne beszélgessen zsebre tett kézzel
Ez egyszerűen illetlenség számba megy. Hasonló illemszabály, hogy evés közben tartsa a kezét az asztalon, ne az ölében pihentesse.

Oroszország: ne mosolyogjon ismeretlenekre
Túl intim gesztusnak fogják tekinteni, mintha a másik iránt érzett őszinte vonzalmát mutatná vele ki. Ugyanakkor, ha ez nem így van, hiszen nem is ismeri a másikat, akkor a mosoly a kétszínűség jeleként fog rögzülni!

Norvégia: ne dudáljon
Norvégiában tényleg csak vészhelyzet esetében használják a dudát – ha ez nem áll fenn, de mégis dudál, azzal csak indokolatlanul ijesztgeti vezetőtársait.

Japán: ne adjon borravalót
Valószínűleg hibátlan felszolgálással fog találkozni Japán szállodáiban és éttermeiben, borravalót ennek ellenére ott nem szokás adni; sőt, azt gyakran degradálónak tartják.

Kína: ne egyen meg mindent a tányérról
Ha üres tányért hagy maga után, akkor a házigazda úgy fogja érezni, hogy nem sikerült kielégítenie az étvágyát. Hagyjon egy kis maradékot a tányéron – és ha kell, nyugodtan eresszen el egy böfögést, a szakács bóknak fogja venni!

India: ne használja a bal kezét
Az indiai kultúrában a bal kezet tisztátalannak tartják – akár kézfogásról, akár készpénzes fizetésről vagy az áru átvételéről van szó, mindig a jobb kezét használja!
 

Tudja, hol számít sértésnek, ha leveszi a cipőjét, amikor belép valakinek az otthonába? Hol mennek néha pizsamában az utcára? Tesztelje tudását kvízünkkel!

Vote it up
437
Tetszett?Szavazzon rá!