Kacsamáj pisztáciás nudlival

Huszár Krisztián, a budapesti Zona borbisztró séfjének ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg kacsamáj 60 dkg kiflikrumpli 1 csipet só 2 dkg keményítő 15 dkg pisztácia (mozsárban összetörve)

A kínai pecsenyeléhez: 5 dl csirkealaplé 50 dkg csirkeszárny 1 ujjnyi gyömbér 1 csillagánizs csilipaprika és szójaszósz ízlés szerint

Elkészítés
1.
A nudlihoz a meghámozott krumplit kis lángon puhára főzzük, majd krumplinyomón átnyomjuk, és letakarva hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, vékony hengerré formázzuk, egyforma darabokra vágjuk. Felhasználásig lefagyasztjuk.

3. A pecsenyeléhez az alaplében 140 fokon megsütjük a csirkeszárnyakat, majd a fűszereket hozzáadva visszaforraljuk és leszűrjük.

4. A kacsamájat serpenyőben pirosra pirítjuk, majd 4-5 percre 250 fokos sütőbe helyezzük.

5. A nudlit forró, sós vízben 2 percig főzzük, majd meghempergetjük a pisztáciában.

6. A májat szeletekre vágjuk, mellé halmozzuk a nudlit, és megszórjuk még egy kevés pisztáciával. A tányért meglocsoljuk a pecsenyelével, és tálaljuk.
 

Ismerje meg Huszár Krisztiánt és a szintén általa ajánlott sertéslábat hagymalekvárral és pecsenyelével!

Vote it up
215
Tetszett?Szavazzon rá!